Digitale specs2017-11-13T10:25:26+00:00

Information om bannerspecifikationer på ekstrabladet.dk

Du er også meget velkommen til at kontakte Ekstra Bladet Salg, som vil hjælpe dig og sikre, at din online-annoncering bliver en succes.

Se digitale specs her

Desktop

Se specs

Tablet

Se specs

Mobil

Se specs

Generelle retningslinjer for annoncering på Ekstrabladet.dk

 • Ekstrabladet.dk er blevet en sikret hjemmeside og alle fil-hentninger skal derfor være https. (SSL-secure)
 • Materiale skal altid sendes til adops@jppol.dk senest 3 arbejdsdage før kampagnestart. (4 arbejdsdage v. specialformater) Afleveres senere, kan EB ikke garantere at kampagnen starter efter planlagt startdato og leverandøren kan blive opkrævet et administrationsgebyr eller få fratrukket materialegodtgørelsen.
 • Annoncøren er ansvarlig for bannermateriale, funktionalitet og design. Bannere, der forstyrrer det redaktionelle indhold eller forårsager tekniske problemer for de besøgende, vil blive fjernet fra siden med det samme.
 • Al bannermateriale skal ligge inden for rammerne af den udpegede bannerplads. Dvs. ingen fremspringende billeder, lag eller pop-ups, som går ud over den specificeret størrelse på banneret.
 • Hvis hvid baggrund skal der en ramme om banneret.
 • Vi forbeholder os retten til at sende banneret retur, hvis computerens CPU-forbrug øges markant i forbindelse med load af banneret.
 • Links skal altid åbne i et nyt vindue (target =”_blank”).
 • Bannere må aldrig efterligne en redaktionel artikel – se uddybende her
 • Bannere skal inkludere afsenderens logo.
 • Bannere må ikke indeholde vedvarende, hurtige stroboskopiske animationer af grafik, tekst, farver eller baggrundselementer.
 • Hvis der er lyd i banneret, må denne først afspilles ved mouse-over med 1 sekunds delay eller ved klik. Followbannere (sticky 160×600) med lyd i skal dog altid aktiveres ved klik. Lyd skal altid stoppe ved mouse-out.
 • Hvis et banner linker videre til en hjemmeside af seksuel karakter, skal URL´en til denne hjemmeside indeholde en ”advarselsboks” med en aldersbegrænsning på min. 18 år.
 • Specifikationerne bliver løbende opdateret. Har du nogle spørgsmål – fang os på adops@jppol.dk

HUSK vi er altid klar på at teste nye formater af og rådgive om materiale

Ved load af banner

Når banneret loades første gang må der loades op til 120 kb fordelt på html, javascript og grafik.

Hvis banneret skal køre på topbannerets placering – enten alene eller i forbindelse med wallpaperet, og der ønskes tungere vægt end 120 KB, skal dette være lavet med polite-load (Max 1 MB). Dvs. det må først loades ved browser-eventet window.onload eller domReady.

Da alle bannere, undtaget topbanner og wallpaper, loades ved window.onload, vil bannere der venter på dette event eller domReady ikkevirke.

JavaScript biblioteker, der hentes fra nedenstående liste af Content Delivery Networks, tæller ikke med i den samlede vægt. Der må maksimalt hentes 2 javascript biblioteker. Al javascript skal være minified.

Video/ Interaktion

Ved mouse-over med 1 sekunds delay er det tilladt at hente op til 2,5 MB, og ved klik er 10 MB tilladt. Når brugeren interagerer med banneret er det tilladt at hente 2 filer pr. interaktion. Husk altid, at videoen ikke må pre-loade og skal være polite, og skal være i formaterne MP4 og OGV for, at understøtte alle browsere.

HTML5 & File requests

Vi tillader ikke mere end 25 https requests pr. banner

Det anbefales at HTML5 bannere afleveres som et script/tag, som er klar til upload i adserveren. En anden mulighed for at aflevere HTML5 bannere, er som en zip-pakket fil. Det er dog vigtigt at følgende specifikationer er overholdt, hvis dette er tilfældet.

Inden HTML5-bannere produceres skal disse guidelines læses igennem og overholdes: LINK

Eksempel på HTML5 banner pakket i en zip-fil kan fremsendes på forespørgsel.